Hjertevarm Film Mangler Hjerte

2.0
Midaldrende mand (Morse) vender tilbage til sin barndomsby, hvor en af hans bedste venner lige er død. Her tænker han tilbage på en periode i sit liv da han var 11 år (Yelchin), og hvor mødet med en mystisk mand (Hopkins) med clairvoyante evner, ændrede hans tilværelse.

Sentimentalt sludder bygget på en roman af Stephen King, og som spiller tykt på det nostalgiske i de fleste af os, når vi møder steder og minder fra barndommen som vi ellers ikke har haft kontakt med længe. Men ud over nostalgi har denne film egentlig ikke så meget andet at byde på endda, selv om den rummer elementer af spændingsfilm, som de mænd der jagter Hopkins figur, men det bliver bare aldrig rigtigt til noget væsentligt, og måske fair nok, da det ikke er filmens fokuspunkt. Men desværre rummer fokuspunktet, altså handlingen ikke nok til en specielt stor oplevelse.

Men filmen vil sikkert kunne tilfredsstille en del mennesker alligevel, og jeg kedede mig da heller ikke helt vildt, selv om jeg har set mange bedre film end denne (men også mange værre).

Kommer aldrig op på siden af en anden filmatisering af en King roman, med titelen “Stand By Me”, som også omhandler temaer om det at gå fra barndom til voksen, og om det at tænke tilbage på en bestemt periode i ens barndomstid, som har været ekstra betydningsfuld for ens nuværende tilværelse eller som minde.

Hopkins giver en rutinepræstation, mens unge Yelchin virkelig prøver at levendegøre sin rolle, og det lykkes langt hen ad vejen.
Hearts in Atlantis