OK film.

4.0
For en gangs skyld en film som er lige ud af landevejen, en film man ikke skal gå og dybdeanalysere i flere dage. En film uden en masse spørgsmåls tegn hængende over hovedet når man forlader biffen. Faktisk ligner den i bund og grund lidt af de tidligere SKJ film ala "vil du se min smukke navle" dog bare med "voksne" mennesker i stedet som er over pubertets stadiet ..ja eller er de. Filmen er tillige yderst blufærdig og intet bliver blottet i denne film. Men god det er den fordi den ikke indeholder en masse moralsk pladder omkring dette at være rugemor. Det har sikkert skuffet nogen da det ofte er dette der har været omtalt omkring filmen og måske dette nogen kommer for at opleve. Det er bare et element der er med til at bære filmen på en smuk måde. Den handler altså IKKE om det at være rugemor.
Filmen er god og seværdig især for det fabelagtige skuespil leveret af Gary Lewis ( Billy Elliot, Gangs of New york ) som udgør sig for bossen på det lille mekanikerværksted "skagerak" . Han er god til at spille barsk ( Bedre end i Gangs of Newyork ) og viser sig alligevel at have et blødt hjerte og være god nok på bunden. ALLE skuespillere yder en fantastisk god præstation.
Filmen har ingen samlignligheder med mifune og kan ikke måle sig med denne. De er gode på hver deres måde. Mifune er dog en til to stjerner bedre da den ..hmm ligesom er bredsporet på flere måder, der var bare mere i den. Skagerak er ok, men har ikke så mange "arme ud til siderne"
Med andre ord en film man ser og nyder og næste dag er den gemt betydeligt væk.
Skagerrak