Mirakler....

5.0
Vi befinder os i 1935 i USA, hvor Paul (Hanks) spiller fangevogter - i et fængsel med et hav af kriminelle. Og blandt de kriminelle befinder John (Duncan) sig, og han er åbenbart et mirakel som helbreder andre folk, og straffer de onde. Han blev selv beskyldt for et mord, som er tvivlsom hos de fleste fangevogtere.

En smuk og tankevækkende film, som viser nogle interessante elementer i sit plot, som man længe har været på udkig, men egentlig aldrig fandt, før nu. Grønne mil viser store kvaliteter og værdier, med sin geniale fortælling hele vejen igennem, og instruktøren formår aldrig at miste overblikket over filmen og det han ville med den.

John adskiller sig dog væsentlig fra de andre forbrydere, fordi han er gigantisk og kæmpe stor, og det er et symbol på et mirakel. Der skal virkeligt noget stort, før et mirakel kan finde sted, og før man får et. Filmen har meget symbolik og billedsprog, at man aldrig mister interessen for filmens handling, tværtimod.

Men nu kommer nogle kritikpunkter, som desværre kostede filmen den sidste stjerne. Filmen er trods alle de positivepunkter en lille smule langsom og langtrukken. 184 minutter er pænt meget, og den kunne sagtens have undværet i hvert fald 30 minutter. Da filmen nu har en lang spilletid, så føles det til tider, som om filmen kører i ring.

Skuespillet er formidabelt/overbevisende af alle medvirkende, især af Tom Hanks.

En film med et mirakel.......
Den grønne mil