Frisk kød

4.0
"De grønne slagtere" er langt fra en gang dåsemad. Der er tale om en yderst raffineret original sort komedie.

Det må siges at være lidt af en tilfældighed at selskabet bag filmen M & M har samme initialer som filmens absolutte hovedattraktion: Mads Mikkelsen.
Hans fremtoning og behandling af de Anders Thomas Jensenske replikker er intet mindre end kongenial. Mikkelsens hidtil bedste præstation.

Mikkelsen garneres godt af Nikolaj Lie Kaas, der svigtes lidt af instruktøren med tvillingekarakteren, men afgjort viser sine kvaliteter som Bjarne. Ole Thestrup giver sin efterhånden arketypiske rolle som morbid bi-figur, mens der er enkelte mere trægt afviklede præstationer.

Filmen er sine steder fremragende. Replikkerne er morsomme, og der er virtous visuel elegance i billedkompositionen - ikke mindst i filmens totalbilleder, der bl.a. med et par hav-scener med måneskin er klasse.

Til gengæld er et par sidehistorier knap så vellykkede. Tvillingebroderen er mest anstengende - dog med sine momenter som bande i de øvriges indsatser. Line Kruses rolle er heller ikke ubetinget god.

"De grønne slagtere" understreger Anders Thomas Jensens ry som stort talent - men også et uregerligt et af slagsen, men når/hvis han får styr på de mange originale indfald, tror jeg der venter noget rigtig godt. Imellem tiden må vi nøjes med "De grønne slagtere" - og det er der ingen grund til at klage over.
De grønne slagtere