Bliver Kedeligt Med Superlight

3.0
Angstfuld og succesrig pladderromance forfatterinde (Turner) rejser til Colombia, for at købe sin kidnappede søster fri, men roder sig ud i et hæsblæsende eventyr, hvor den tvivlsomme eventyrer Jack (Douglas) hjælper hende.

Allerede da jeg så den i biografen for mange år siden, var ikke jeg specielt imponeret over dette Indiana Jones Plagiat, og ved gensyn på DVD mange år senere, forstår jeg stadig ikke filmens dengang pænt store succes.

Okay, den har da flere morsomme scener og enkelte gode actionmomenter, i en film som er mere komedie end sit forbillede Indy, men langt hen ad vejen finder jeg, at det er en ofte kedelig og langtrukken film, som kun i få perioder virkelig underholder, og da den ikke har andet en underholdning at byde på, så falder hele den tynde historie til jorden, og bliver til en gennemsnitlig produktion.

Kemien mellem Douglas, som ikke er nogen Harrison Ford til sådanne roller, og Turner er der måske, og der er helt charmerende spil fra begges parter i denne ofte familievenlige sag, men heller ikke mere.

Den uoriginale historie påstås i øvrigt skrevet før Indiana Jones filmene, men lige meget om det er sandt eller ej, den her var aldrig blevet til havde det ikke været for forbilledets store succes.

Efterfølges af “The Jewel Of The Nile”.
Nu går den vilde skattejagt