Fin afslutning på en epoke

5.0
Indrømmet - Dette er absolut en film man vil få mest ud af, hvis man i forvejen kender lidt til TNG (The Next Generation) universet. Men gør man det, er der tilgengæld fuld valuta for pengene. Enterprise har aldrig været været vildere, Picard mere skaldet osv.
Nemesis følger den narrative tradition fra TNG, dvs. kaptajn Jean-Luc Picards person er afgørende for handlingen, men der introduceres også en række fornyede elementer; en kampscene på en planet er filmet i en stil der nærmest for en til at tænke på tv-serien Kammerater i krig (Band of Brothers), det afsluttende rumslag giver, imodsætning til mange andre rumslag på film, indtryk af hvor meget navigationen i 3 dimensioner betyder. Det minder lidt om et gammeldags søslag - Fedt.

Nemesis er på mange måder en afslutning på en epoke inden for Star Trek, det den sidste film med besætningen fra TNG, der jo kørte som TV serie i 7 år fra 1987 til 1994. Mange løse tråde bliver samlet op, hvilket trofaste fans der har fuldt personerne gennem hele TV-serien og de 4 efterfølgende film, nok vil vide at værdsætte.

Alt i alt må man sige at reglen med de lige numre holder, Star Trek 10: Nemesis, er langt bedre end den foregående, Star Trek 9: Insurection, men når dog ikke helt de samme højder som Star Trek 8: First Contact.
Star Trek: Nemesis