Både og......

5.0
Jeg er ikke enig med din vurdering af filmen Thomas. I min bog fortjener den 5 stjerner, og det synes jeg næsten også du giver den i form af den ros, du giver den (?)

"...Jo gu er den da flot lavet og handlingen er da god, skuespillerne er da også pisse prof..."

- det var jo faktisk det hele (?) Det eneste du sådan set kritiserer er filmens urealisme.

Og der er vi delvist enige. For ja selvfølgelig er den da urealistisk - vi snakker jo i princippet reele spåkugler, og det at se ind i fremtiden. Det har samme realistiske værdi som en tidsmaskine, hvilket ikke er teknologisk udvikling - det er et descideret vidunder, hvis det blev en realitet. Ikke desto mindre synes jeg at "Minority Report" er så fremragende lavet, at man helt glemmer urealismen - det bliver jo næsten virkeligt, hvilket jo nok også er Spielbergs ypperste force.

MEN derfor synes jeg nu stadig, at årstallet er lige lovlig tidligt nok. Jeg tror næppe vores verden ville se således ud om 50 år. Og det er i øvrigt et generelt fænomen i filmverdenen indenfor Science Fiction-verdenen. Vi overvurderer simpelthen den teknologiske udvikling og sætter helt urimelige deadlines for en flyvende bil. Eksempelvis foregår "Blade Runner" i 2019, hvilket jo er komplet vanvittigt, når man ser på den verden, filmfolkene her har skabt. Jeg siger ikke man skal ramme plet som spåkone - det ville jo være umuligt, men hvorfor ikke bare sætte det langt langt ude i fremtiden, således at Minority Report f.eks. kunne foregå i år 2432. Ville det være helt af vejen? Man ville i hvert fald slippe for en masse diskussioner!
Minority Report