Tilbage hvor vi var.......

3.0
Amsdradam Vallons (Leonardo Decaprio) far blev myrdet i et af de blodige bandeopgør, og Amstradam har kun et mål i livet: Det er hævn.

Filmens åbningsscene/indledning vækker en del opmærksomhed omkring filmen, da to bander straks går til vaflerne i et skræmmende og nervepirrende og bloddryppende slag.

Filmen skulle have været en historiskfortælling, "how America was born in the streets"? Men desværre udvikler det sig til at være en ren hævnhistorie/fortælling som vi har set hundrede gange før, så dermed bliver filmen forudsigelig lige fra start. Martin Scorsese formår ikke at fortælle det rigtige, voldelige, troværdige kapitel af New Yorks historiske problemer.

Filmen byder selvfølgelig på en massere voldelige scener, men hvis man lægger mærke til, så ser man faktisk kun blod i de "skræmmende" scener, men aldrig en arm, ben eller et hoved, som kunne have været hugget af under den voldsomme bandeopgør. Derfor synes jeg, at filmen mere eller mindre kan ses af alle målgrupper, da filmen ikke "fornærmer" nogen.

Filmen er vist lavet i Italien, miljøet og omgivelserne mindede meget om den gamle New York, og det synes jeg så sandelig man kan se i filmen. Imponerende flotte billeder og farver, og instruktøren har faktisk ikke brugt de tunge computerskabte effekter, ikke så meget ihvertfald. Men det er nu også miljøet og kostume instruktøren brugte meget krudt på, og alt det andet kom så i anden række.

Skuespillet er fremragende, men det er altså Leonardao DeCaprio der stjæler billedet ifølge mig. Han gør det fantastisk overbevisende og mere til, jeg har ikke set ham spille bedre. Day Lewis gør det selvfølgelig også rigtigt godt, men han er for søvnig at høre på til min smag. Jeg havde helst set DiCaprio blive nomineret til bedste mandlige hovedrolle. Cameron Diaz gør det også fornuftigt, uden at imponere nogen. Men en ting undrede mig, og det var da man så alle de kvinder og ludere i en barsk verden, som render rundt nøgne, men de sparer desværre på Miss Diaz. Men venter spændt på at se hende nøgne, men det er endnu et af de problemer som filmen har, og det er at passe på, hvem man fornærmer, i en verden hvor det ikke var nødvendigt at gøre. Det er så et af de små problemer ifølge mig, men alligevel.

Så kommer der desværre filmens største skuffelse ifølge mig. Det er selvfølgelig filmens slutning som sikkert alle husker der fik set filmen. Man sidder selvfølgelig og bider negler og forventer et brag af en kamp mellem de to bander, en lang og et sandt blodbad, som måske kunne redde filmen fra den middelmådige fortælling. Men slutningen skuffer gevaldigt meget, og jeg må desværre trække nogle stjerner ned. Ærgerligt at vi ikke får et brag af en kamp til sidst, og jeg vil vove og påstå, at enhver der har set filmen, hvade regnet med en voldelig og bloddryppende slutning.
Gangs of New York