Alt for karrieren

3.0
Idag kan Nicole Kidmans glimrende indsats som den medieliderlige Suzanne virke som en selvfølge, men der var engang - for ikke så længe siden - da hun bare var Tom Cruise dukke-kønne hustru.

Og skuespillet er i det hele taget forcen ved denne meget svingende mediefremstilling - især bør Joaquin Phoenix, som den forelskede sinke fremhæves.

Der kan være noget underligt over mange motiver i filmen: Hvorfor vil Suzanne likvidere sin mand ? Der findes dog fredeligere udveje på et dårligt ægteskab. Men så får hun selvfølgelig lidt opmærksomhed, og kan med den amerikanske national-melodi indtage gerningsstedet.

Selvom Suzanne synes konstant parat til at udnytte sine fysiske fordele, og erotiske ditto til eget good, er det symptomatisk for den homoseksuelle Gus Van Sant, at virke mere interesseret i den mandlige korpus.

Gus Van Sant vil jeg iøvrigt aldrig tilgive hans ubehagelige Psycho-plagiat. Hans bedste film er Drugstore Cowboy, mens Good Will Hunting er en af de mest overvurderede film i nyere tid. Trods den blandede landhandel er "To Die For" en af hans bedre film.
To Die For