God Tv-Film

4.0
I 1943 danner en gruppe jøder i ghettoen i Warszawa en modstandsbevægelse og begynder at bekæmpe Nazi Tyskland.

Der er lavet mange film om jødeudryddelsen under anden verdenskrig, og temaet kan efterhånden føles noget udvandet, hvor vigtigt et emne det end er. Men fælles for de fleste af disse film er, at jøderne stort set altid bliver fremstillet som mere eller mindre modstandsløse ofre der næsten som slagtekvæg lader sig føre i døden.

Det gør de til gengæld ikke i denne her håndværksmæssige godt lavet Tv-film (som blev lanceret i biograferne herhjemme), hvor vi endelig ser jøderne prøve at give igen og slå fra sig, og det er både nervepirrende og noget vi normalt ikke ser.

Filmen byder måske ikke på så meget andet nyt, selv om man stadig kan blive rystet over hvordan mennesker kan finde på at behandle hinanden og ikke mindst gøre mod hinanden, men det er nok til at den lange film hverken bliver direkte kedelig eller ligegyldig. Der er nemlig mange pænt fængende kampscener, som teknisk måske ikke er noget særligt (hvad resten af filmen heller ikke er), men stadig gode nok til at man gider se dem (og stadig, det er en Tv-film), og i flere scener er der høj spænding tillige med.

Men filmen fungerer også okay i flere af de mere stille scener, hvor menneskeskildringen gør at man gider fatte interesse for personerne man følger, selv om den er lidt lang indimellem.

Filmen er proppet med mere eller mindre kendte skuespillere, og flere af dem gør det rigtigt godt. Danske Jesper Christensen ses i en birolle som tysk officer, han er ifølge mig desværre ikke overbevisende.
Uprising