En dejlig, dejlig film!

5.0
I Helsingør har man 1. fredag i hver måned en såkaldt seniorforestilling, hvor alle over 50 år kommer ind for 40 kr. Maj måneds film var "Lykkevej" , og vi var så mange, at der måtte tages to biografsale (af fem) i brug. En stor oplevelse med dette morgenfriske og veloplagte publikum. Og filmen gik lige ind.
Det er rigtigt, at plottet er forudsigeligt og et par af figurerne for "nemme" i karakteren, datteren, gemalen, den intrigante "kommunikationsmedarbejder" (Niels Olsen) osv.
Men ellers er spillet fremragende - i særdeleshed Birthe Neumann. Hun er langt bedre end rollen, som i andre hænder kunne være blevet en hul kliché. Den ellers lidt triste Jens Lohmann er her næsten den mest sammensatte karakter, og Asger Reher er glimrende som tøffelhelten, der endelig træder i karakter og reverenter talt får lagt sin dominerende, geskæftige og alligevel elskelige kone (Ditte Gråbøl) ned.
Folkekomedie - nuvel - men en ægte humoristisk og varm af slagsen. Vi gik alle ud i forårssolen med smil på læben og varme om hjertet. Tak for det!
Lykkevej