Når Piger Bliver Til Kvinder

2.0
To søstre (Perkins, Isabelle) som begge er outsidere, overfaldes af mystisk væsen, og den ene af dem forvandler sig til en varulv, da hun får sin første menstruation. Det gør hende både farlig og liderlig.

Man kan måske beskylde producent, instruktør, manuskriptforfatter og andre bag filmen for stadig at gå rundt med den gammeldags opfattelse, at en kvindes menstruation er noget unaturligt og i værste fald farligt, hvis man gider tolke på denne ungdommelige gyser, som har visse originale elementer, men som jeg alt i alt fandt tyndbenet og kedelig, og filmens tvivlsomme effekterne kan ikke redde meget af den side (men nu er det også kun en film til små 5 millioner dollars).

Filmen kunne vel også sige lidt om mange amerikaneres puritanske syn på sex som noget syndigt og dermed farligt (selv om den amerikanske religiøse højrefløjl ikke er de eneste til at prædike dette synspunkt). Men netop mennesker med det livssyn er nu ikke den slags mennesker, der ser denne her type film og bifalder den, og derfor vil jeg nærmere tolke det som om, at folkene bag blot har fået, hvad de sikkert selv vil kalde en original ide og ført den ud i livet, uden de store moralske bagtanker, men blot lavet en lidt sær gyser om den svære pubertet, for den tolkning er så ligefrem, at alle må se den.

Desværre må jeg indrømme, at jeg på trods af visse kreative tiltag, fandt filmen dødtrist og var tæt på den ene stjerne.

Jeg vil, selv om jeg fandt filmen dårlig, nu alligevel lige fremhæve de to unge piger i hovedrollerne, de gør det altså ret godt, særligt Isabelle, der er den der bliver ramt af varulvesyge, hun formår både at virke som en ægte outsider og særling, men også tiltrækkende og fræk, og hun gør det hele overbevisende.

Efterfølges af “Ginger Snaps 2”.
Ginger Snaps