Du er ikke alene

3.0
Nok den mindst vellykkede af de danske dogmefilm, men alligevel en ganske fin oplevelse. Svenske Åke Sandgren, der ofte har været på visit i dansk film, skaber en morsom og i små momenter rørende film, der dog forsøger at slå for stort brød op.

Det starter med en bilulykke - endnu en af disse hændelser, som dansk film bruger som kickstarter til en eksistensiel fortælling. Datterens fantasi ven, bliver nu synliggjort, med ambitionen om at blive "et rigtigt menneske", og det surrealistisk element understreges i filmens svage slutning.

Inden da kommer der en del sjove og rørende episoder, især pga. Nicolaj Lie Kaas fine præstation som den rene dåre. En svær rolle han flot klarer. Ellers er spillet lidt grumset: Peter Mygind, spiller Nicolaj før Julie. Og er som resten af holdet jævnt spillende. Bedst er nok Troels II Munk, som skomagerbøssen, der formår at gøre sin dybt perverse karakter sympatisk.

Det er da også især i scenerne, hvor Munk viser Kaas pornofilm, at filmen får en herlig blanding af komedie og seriøsitet. Til gengæld vil Sandgren gerne tage fat om alle danskernes fordomme, og det føles irriterende. Når alvorsminen kommer på, er det ikke bare smilene, men også kvaliteten der falder.
Et rigtigt menneske