Morsom B-Film

3.0
En tabt tønde med kemisk affald, får edderkopperne hos en samler til at voksne sig til unaturlig størrelse og overfalde en lille amerikansk soveby.

Morsomt underholdende og vaskeægte B-film med a la dem vi ofte så i 50’erne, her blot opdateret med bedre effekter, mere tempo og i det hele taget mere spektakulær, hvad den teknologiske udvikling har gjort muligt. Filmen er samtidig en hyldest til de selvsamme gamle monster- og science fiction film fra 50’erne og fremefter, som “Them!”, “Tarantula” og andre, og på mange måder er den ikke stort bedre, men det er ikke nødvendigvis negativt.

Den er proppet med klicheer og forudsigelige optrin, skuespillet er tyndt, replikkerne er ofte tåbelige og handlingen er svag, men det er alt sammen i underholdningens gode navn, og så sker der en masse, særligt hen mod slutningen er der gang i actionscenerne.

De mange effekter er egentlig gode, selv om det måske ses at det er computergenerede kæmpeedderkopper vi kigger på, men det er heller ikke en film i den økonomisk tunge vægtklasse, selv om den da heller ikke har været vildt billig for sin genre (ca. 30 millioner dollars, hvilket ikke er meget i nyere amerikanske effektfilm).

Foruden at være inspireret af gamle B-film fra Hollywood, så er filmen også inspireret af den New Zealanske instruktør Elkayems egen kortfilm “Larger Than Life”, som også handler om overnaturligt store edderkopper.

Men en film jeg kan anbefale alle med hang til grinagtige og fordringsløse monsterfilm, den her er på alle måder en vellykket lille en af slagsen, med mange humoristiske situationer, både frivilligt og ufrivilligt. Men forventer man gys og uhygge, så er man gået helt forkert, den er mere komedie end horror.
Eight Legged Freaks - kæmpeedderkopperne angriber!