Det absurte teater

5.0
"True Romance" er Tarantino - så typisk som overhovedet muligt. Med en blanding af "Reservoir Dogs" og "Natural Born Killers" har Quentin begået en lille manuskriptperle af brutal vold og glæde derover - dog overskygget af den naive kærlighed imellem de to hovedpersoner. På den måde minder filmen meget om netop Natural Born Killers. "True Romance" er ligeledes en roadmovie der indeholder de klassiske elementer.

Som altid har Tarantino en stjernespækket casting-liste. Det beviser et vist overskud når man kan have Samuel L. Jackson med for bare en enkel replik eller tos skyld. Det vidner om Tarantinos fortjente ry som manuskriptforfatter og instruktør - folk står i kø for at deltage. Resten af rollelisten består af skuespiller som Christian Slater, Dennis Hopper, Val Kilmer, Brad Pitt, Christopher Walken og Chris Penn - alle skuepillere der IKKE behøver præsentation.

Af Tarantinos film er "True Romance" en af de mere ukendte - men det er ikke dermed en af de dårligere. Filmen er sød, beskriver en kærlighed der overskygger alt - men samtidig giver volden en tragi-komisk dimention.

Forrygende skuespil fra flere kanter tæller til filmens fordel. Men har man set Natural Born Killers og mange film i den genre er "True Romance" ikke noget nyskabende. Men ikke desto mindre er den underholde og Tarantino har begået endnu et herligt manuskript.
True Romance