Holder Ikke Hvad Den Lover

3.0
Under et bygningsarbejde i Londons undergrund, vækkes et mytisk dyr i form af en ildspyende drage til live. Tyve år senere er jorden underlagt drager, og de sidste rester af menneskeheden kæmper for at overleve.

Handlingen lyder som en utraditionel og måske lidt forvrøvlet dommedagsfilm, og plakaten og historien lægger op til et effektorgie af rang, med vore dages London der bliver destrueret af noget så barokt som drager, og grundidéen lyder for mig som en underholdende affære.

Desværre holder filmen intet af dette, ikke sådan for alvor i hvert fald. London bliver destrueret, vi ser det desværre bare ikke ske, og der er gode computergenerede imponerende drager og flotte effekter, men slet ikke nok af noget som helst, og hele ideen udnyttes beklageligvis skidt. Fortællingen koncentrer sig alt for meget om et persongalleri, som slet ikke er interessent nok (hvis i det hele taget) til at holde filmen oppe, trods de mere eller mindre kendte skuespillere i hovedrollerne, og der er perioder i løbet af spilletiden hvor man sidder med den følelse man kan opleve i en mareridtsagtig drøm, hvor man løber og løber uden at komme nogen vegne.

Men ser man filmen med det i baghovedet, så er der gode actionsekvenser, med drabelige kampe mod faretruende drager, og positivt eller negativt, så er filmen ikke så kulørt og farvestrålende man kunne forvente, men holdt i en forholdsvis gennemført dyster scenografi, der mere ligner noget fra 80’ernes fremtidsfilm, (som “Escape From New York”) end den ligner noget fra vore dages ofte overdrevne (men også tit morsomme) Hollywood produktioner.

Så “Reign Of Fire” er en skuffelse og også en stor en, men så dårlig som sit rygte er den slet ikke. Den kan gå an som såkaldt søndagsunderholdning, der fungerer den godt, hvis man altså ikke forventer ret meget af den.
Dragejægerne