Smuk Ud Over Alle Grænser

4.0
Krigeren “No Name” (Li) inviteres på besøg hos Kongen af Qin (Chen), der forsøger at erobre hele Kina og forene det. “No Name” skal fortælle om hvordan han besejrede tre lejemordere sendt ud for at myrde Kongen. Men det hele er led i et større plot.

“Hero” må være en af de smukkeste illustrerede film jeg har set i mit liv, billedkompositionerne er noget af det mest æstetiske og berusende der må være lavet, det er så elegant og overdådigt at det bliver poetisk kunst af højeste klasse.

Handlingen som har fået skylden for at være lidt tynd, synes jeg faktisk er ret fin, og den fortælles på en spændende og lidt anderledes måde, der gør at man skal følge godt med, og så byder den både på lidt spænding, yderst seværdig action og en del melodrama, i form af en skildring om forsømt kærlighed. Så selv om det ikke er en revolutionerende historie, så fungerer den som den skal og jeg har altså set mange film, hvor handlingen er tyndere end her, uden at nogen bemærker det.

Kampscenerne er drabelig flotte og stilige, lavet i samme facon som “Crouching Tiger, Hidden Dragon”, som filmen her måske også føler sig inspireret af, uden at den når helt på siden af den, måske fordi man har set den anden først, men ellers er de helt fantastisk og hele filmen værd.

Valget er skuespillere er tillige okay, selv om Li ikke spiller meget, og man måske aldrig føler man kommer helt nok ind bag facaden på personerne.

Min største indvending er, at fortællingen indimellem slæber sig af sted derudaf, så man i perioder begynder at småkede sig lidt, trods de mange billedskønne scenerier, men det er altså nok til at trække indtrykket en del ned.

Men ellers er det en film jeg vil anbefale til alle, der kunne tænke sig at se en af de, på billedsiden mest stilrene film der er lavet.

Historien er i øvrigt en variant af filmen “Jing Ke Ci Qin Wang/The Emperor And The Assassin” fra 1999.
Hero