Hvor er vi på vej hen ?

4.0
Først og fremmest vil jeg anbefale alle at se den første film inden man går ind og ser Reloaded så er man lidt på forhånd på hvilke regler der gælder.
Så jeg lige nævne hvad Neo sagde i telefonen i den sidste film lige inden har fløj op i skyerne :
“I know you're out there. I can feel you now.
I know that you're afraid... afraid of us.
You're afraid of change. I don't know the future.
I didn't come here to tell you how this
is going to end. I came here to tell how
it's going to begin. I'm going to hang up this
phone, and then show these people what
you don't want them to see. I'm going to show
them a world without you. A world without
rules or controls, borders or boundaries.
A world where anything is possible. Where
we go from there is a choice I leave to you.”
Desværre kommer hans ord aldrig til at gøre sig gældende, for mig betyder det at han vil vise menneskerne i The Matrix at den verden de troede eksistere, ikke er til.
Men han har ikke engang befriet og åbnet hjernen på dem som er tættest på ham ….
Alle havde regnet med at nu skulle man se nye standarter inden for filmlavning.. !
Jeg mener at det er svært at skulle sætte nye standarter hver gang man laver en film især når man bruger så mange år på at komme med en 2´er, mens udviklingen går så hurtigt. Man satte sig jo det mål da man gik i gang, at man ville lave de næstes films actionscener så dyre og teknisk svære så man ikke blev duplikeret
af alle andre film ligesom bullit - time er blevet stjålet af stort set alle som skulle man en actionfilm og et par komedier(Scary Movie).

Hvad er The Matrix Reloaded ?
Det er en film fuld af seje personer og ideer som den aldrig har modet til at tage skridtet fuldt ud.
En film som aldrig tager kampen op og lader til at holde igen med dens historie – den tager desværre aldrig skridtet fuldt ud.
Hvis Neo kan læse koderne hvorfor så indlede sig på fysisk kung fu kampe ?
Ingen af vores heltes modstander kommer aldrig til skade selv om de tager mod slag med svære og diverse skud.
Jeg bliver desværre nødt til at næven nogen ”spoiler” hvis jeg skal anmelde filmen så hvis man ikke har set den skal man ikke læse hele denne anmeldelse.
De første 30 min. af filmen sker der ikke det store man har Neo`s væmmelige drøm, en masse kedeligt scener fra Zion, som man endelig havet glædet sig til at se. Men det minder mest om noget fra Mad Max : The Thounderdrome og det der foregår linder lidt om en daglig tv-serie. En sur kone, en misundelig Kaptajn, en helte dyrkende knægt som vil følge Neo overalt. En tale som fik mig til at krumme tær og en filosofisk senator som åbenbart ved mere end nogen andre.
Dog får man en scene af lidt kung fu og ser lidt til agent Smidt som ikke har slette sig selv som han skulle efter at Neo havde besejret sig i den første film.
Neo´s person her hellet ikke flyttet sig siden den første film – han kan flyve slå og ja stoppe kugler men intet nyt – hvis han er ”The One” så må det være nogen flere perspektiver – han må kunne noget mere !
Keanu Revees skuespil har samme dybde som en betonblok. Jeg ved ikke om det er meningen at han skal fremstå så endimensonelt sådan eller han bare er stivnet efter alle de mange isbade han måtte tage efter hver dags optagelser for at dulme de værste smerter.
Det er først da oraklet kommer på banen at der begynder at ske noget. Det hun fortæller Neo får sat gang i fantasien – at hun kun er et program i The Matrix har sådan set aldrig slået mig før men hvorfor skulle de ellers møde inden i The Matrix i den første film !
Filmen er ikke dårlig på nogen måder, den er helt sikkert en fed film, men jeg syntes ikke at den flytter sig nok. Vi har en masse snak – kryptisk snak, men vi kommer ingen steder, filmen flytter sig ikke nok i forhold til den første.
Filmen får kastet en masse bolde op i luften som man må håbe at Warsarski brødrene kan gribe igen. Dog har jeg den største tiltro til dem da de trods alt har haft rigtig mange år til at gennemtænke hele plottet.
Joel Silver som er producer på filmen har fortalt at den 3. film stort set kun vil foregår i den virkelige verden – det må jo så betyde at man får skruet låget af computerverden ? Nej … Jeg er mere tilbøjelig til at tror den verden de tror er rigtig er endnu en computerverden…. Hvorfor skulle Neo ellers have sin styrke der også ??
Filmen har nogen rigtig fede actionfrekvenser som uden tvivl vil/har sat nye standarter som hvordan man fremover skal lave actionfilm. Dog kan man se at scenen hvor Neo kæmper med de mange kopier af agent Smith, tydelig se at det er computerskabt - især hvis man kikker på ansigterne.
Man har bare ikke der fede program "Massive" som de har brugt i The Two Towers hvor hver mand kunne kæmpe sin egen lille kamp. Scenen er ellers noget af det bedste filmen hvis man ser bort fra motorcykel scenen hvor Tirnity køre imod trafikken, i den ellers lidt for lange trivielle frekvens på motorvejen.
Grunden til at motorcykelscener er så fed er måske at den er lavet som et rigtigt stunt og ikke som "blue Screen". Men det har man endnu en lille skævert for når det ikke er Neo som slås - er det faktisk ikke særligt fedt med udeltagelse af Tirnitys scene med motorcykelhjelmen. Det er sådan jeg husker og elsker Matrix, korte og kontante scener hvor man gør kort proces med modstanderne.
Jeg syntes dog nogen af de bipersoner som bliver introdukseret
gennem filmen er ret fede.
Først har vi Jada Pinkett som kaptajn Neobi, rollen er ikke så stor men hun får den udført et par stunts. Hende har vi ikke set det sidste til.
Monica Bellucci som den mystiske forføriske Persephone med nogen motiver som vi nok får set mere til. Det må ligge mere under end at hun bare vil hævne sig på sin mand. Hun er gift med Merovingian som kan bande på fransk og har sin egen lille deal gående i The Matrix. Han har nøgleholderen (som kan åbne alle døre i The Matrix) i sin magt og har ikke tænkt sig at slippe ham. Med sig har han de 2 identiske tvillinger som kan forsvinde og dukke op hvor de vil. Det så ud som de død ved eksplosionen på motorvejen men jeg tror ikke at vi har set det sidste til dem.
Nøglemageren har en noget mærkelig rolle i filmen, han havde ikke noget tilhørsforhold men fulgte bare med dem som bad ham om det ! Ham sagde selv om det var det han var det for...
Jeg glæder mig til nummer 3 så jeg ved om trilogien er er gået tabt eller det er en genistreg…

Sorenz.dk
The Matrix Reloaded