Filosofi

5.0
Jeg vil gerne lige give mit besyv med på Ove Jensens kommentar (og debatten i det hele taget).

Jeg synes det er meget billigt at neglicere andres meninger om filmen på den måde du gør, bare fordi du ikke er enig. Udover det mener jeg der er mange der gør et ihærdigt forsøg på at forklare andre de filosofiske tanker der ligger bag handlingen i disse 3 film. At det så godt kan være endog meget svært at forklare har sin helt naturlige grund. Prøv at læse lidt i en filosofibog. Platon, Hume, Sokrates eller Aristoteles det er for så vidt lige meget. Men så vil du meget hurtigt opdage hvor svært det er at sætte sig ind i den tankegang filosoffer lægger for dagen. De udfordrer den rationelle tankegang mange af os gerne vil tro på vi følger i dagligdagen. Det kan være svært for mange at forstå det abstrakte niveau de bevæger sig på. En anden grund er, at der for hver person der ser disse film vil være et tilsvarende antal bud på hvad meningen med dem så er. Dette er nok noget af det mest geniale ved disse film. Desuden sætter det i hvert fald en debat igang - som det f.eks. tydeligvis ses på dette site (noget mere kvalificeret end andet).

Jeg vil gerne slutte af med at sige, at jeg absolut ikke har fuldstændig styr på dette univers, men hvad jeg dog har gjort er at læse i og sat mig ind i flere filosofiske værker - noget mange i denne debat ville kunne drage fordel af inden de begiver sig ud i en debat om hvad der er "rigtigt" og "forkert" og "godt" eller "dårligt" i disse film.

Jeg har dog lige et spørgsmål som jeg håber en eller anden kan hjælpe med (NB! dette inkluderer en SPOILER, så dem der ikke har set filmen skal stoppe med at læse her!!)

Til sidst i filmen sidder de og ikke rigtig kan finde ud af hvad der er sket. Morpheous kan ikke forstå hvorfor profetien ikke er gået i opfyldelse og krigen dermed slut. Neo siger at profetien var en løgn. Men.......

Vi får at vide at profetien går på, at når Den Udvalgte kommer ind til Kilden vil krigen stoppe. Men sagen er jo, at hos Arkitekten får Neo valget... den ene dør fører til Kilden, den anden ud til Trinity. Så i og med at han vælger døren til Trinity kommer han aldrig ind til Kilden, så derfor må profetien jo stadig være gældende og ikke en løgn ik'? Eller er der noget jeg har overset? Håber en kan svare...
The Matrix Reloaded