- Bæredygtig 3'er -

4.0
”Alien”-serien blev her til en trilogi, og den dengang unge men lovende David Fincher skulle overtage roret og (efter planen) sejle ”Alien”-skibet sikkert i land. Og med de usandsynligt flotte forgængere i baghovedet, får Fincher lukket og slukket på ganske fin vis. (5 år senere skulle det så bare vise sig ikke at være det sidste, vi så til de uudtømmelige uhyrer!)

Den tredje film i rækken om løjtnant Ripley og hendes utrættelige kamp mod rummets afskum er bestemt sine forgængere værdig. Selvom den ligger en klasse under dem, formår den at fastholde ganske flot.

Som det fremgår af titlen, er det her ”blot” et enkelt bæst, der skal nedkæmpes, og det er derfor herligt at se en lidt mere ”lurende” og overvejende kamp og dermed lidt individualitet og afstand til ragnarokket i 2’eren. Dog føler man til tider, at advarselen i form af de to andre film snart burde være sivet ind!

Men det ændrer skam ikke ved, at vi her får leveret en holdbar, original og ganske intens 3’er, der tilmed fastholder rækkens tradition for en imponerende scenografi. ”Alien 3” ville i øvrigt have været en glimrende og værdig afslutning på serien – men sådan skulle det jo ikke gå!
Alien 3