Gøre det rigtige/forkerte

4.0
Efter et bil sammenstød står Ben affleck pludseligt overfor sin overmand (spillet af Samuel L Jackson), hvor de begge kæmper om at "skrue" tiden tilbage, hvor de kunne gøre tingene anderledes og rigtigt - men kan de komme tilbage i tiden?

Et atypisk drama/thriller som starter ganske lovende og interessant, dog uden at være original på nogen måde, men historien fangede ihvertfald min opmærksomhed de første 30 minutter.

Historien er interessant, hvis man ligger en hel del i den, men den virkede mig totalt utroværdig og urealistisk, og det er netop det modsatte jeg har hørt og læst om denne film. Handlingen bliver ganske simpel, at man kun har et konkret budskab og ikke mere.

Samuel og Ben prøver begge at gøre det rigtige i deres liv, men det ender med at de skader hinanden og hele tiden gør det forkerte - det er sådan set det eneste filmen tilbyder, og derfor bliver filmen aldrig det store sus, som man kunne forvente. Filmen giver simpelthen for lidt, instruktøren har valgt at koncentrere sig om et budskab (at gøre det rigtige) og det kan folk sikkert genkende, når de ser denne film, men for mig var det tyndt og ligetil uden den store omtanke - men absolut ikke dårlig eller helt uden dybde. Hvis man gider at fortolke filmen på mange forskellige måder, så kan man gøre det, og så har man sikkert fået en fed filmoplevelse. Men hvis man er åben og kan virkelig se igennem væggen, så er man moden nok til at kritisere de tunge drenge fra Hollywood, og hvor de end kommer fra - og det har jeg valgt her, fordi handlingen var lidt tynd og forudsigelig, og fortællingen virker urealistisk.

Skuespillet er ganske enkelt fremragende, især af Ben Affleck som ifølge mig gør det helt fantastisk, husker ikke at have set ham spille bedre. Så er der Samuel, som kører det hele på rutine og erfaring, men en nydelse er han absolut.

Så alt i alt er det vel skuespillet der trækker op, den middelmådige historie kan godt sluges råt, hvis man ikke er alt for kritisk.Spænding og underholdning er der til tider, men jeg kedede mig aldrig for alvor.
Changing Lanes