Til "diskussionen"

6.0
Først vil jeg kort gøre rede for min mening om filmen:
Matrix reloaded er en utrolig flot, underholdende og anderledes film! Jeg elsker den. Nu har jeg efterhånden set den en del gange, og begynder nu at lægge mærke til de lidt dybere budskaber og sprøgsmål filmen indeholder. For de er der! Hele denne triologi handler åbenlyst om skæbnen. Eksisterer den? Originalen var mere neutral end reloaded der fortæller os at vi alle er her på jorden, for at gøre noget bestemt i det korte tidsrum vi lever. Vi er alle programmer...

Jeg vil senere følge op på min fortolkning og vurdering af filmen.

Nu har jeg det sidste tid siddet og læst nogle af indlægene her på scope, og har ind i mellem rystet på hovedet.
Matrix er og bliver en film der kan ses på flere planer:
Nogle vælger at se den som en stor, flot actionfilm, der blot underholder og ikke andet.
Andre vælger, udover den store flotte actionfilm, at se den som noget det har mere dybde. En film der stiller spørgsmål til vores eksistens og oprindelse (deriblandt jeg selv)

I dag (11/6-2003) skriver Jes Badstue Pedersen, journalist på msn-film, at reloaded forbydes i Egypten... Herunder følger artiklen:

"De 15 medlemmer af den egyptiske filmcensur har nedlagt forbud mod at tidens store filmhit Matrix: Reloaded vises i de egyptiske biografer, skriver Ananova.com.

Komiteens medlemmer består af filmkritikere, professorer, forfattere og psykologer, og efter at have set og diskuteret filmen mente de ikke, at den var egnet for den egyptiske befolkning.

- Det er ikke en enkelt scene, men mere filmen som helhed, komiteen er modstander af. På trods af filmens teknologi og fantastiske effekter, handler den eksplicit om spørgsmål vedrørende vores eksistens og skabelse, hvilket er relateret til de tre guddommelige religioner vi alle respekterer og tror på, udtaler komiteens formand Madkour Thabit.

- Hvis filmen bliver vist i landets biografer, kan den måske forårsage uroligheder og forstyrrede den offentlige ro og orden, erklærer den egyptiske filmcensur videre.

Den første Matrix film blev i sin tid vist i de egyptiske biografer, men blev klandret af adskillige islamiske aviser for at promovere zionisme."

At et land ligefrem forbyder filmen pga. dens eksentielle spørgsmål, burde være bevis for dem der tvivler på, at der er den dybde i filmen, som nogle af os ser.
The Matrix Reloaded