Hmm

6.0
Jeg er nu en af dem der synes filmen er fantastisk, da den foregår i en virtuel verden, synes alle de sædvanlige actionscener ikke urealistiske som de gør i så mange andre film. Scenerne er lækre, musikken er sprød, historien er god.

Jeg har nu konstateret at der forekommer en del mundhuggeri omkring filmen og at folk synes den ahr dybde eller ej. Så jeg vil da godt komme med lidt af mine tanker omkring filmen.

Forestil jer en mand som lever et mainstream liv i verdenssamfundet, han når til en krise i sit liv og vil ikke leve som alle andre mere, han vil ikke være nikkedukke med rebelsk, så han vågner fra sin "søvn". Til sin store overraskelse opdager han at der faktisk er flere end ham der har valgt at gøre lidt oprør mod det trivielle samfund, hvor der ikke er plads til andet en majoriteter. Fælles tager de kampen op mod samfundet og en lille samfundsenhed der prøver at modarbejde dem (Mr. Smith). nu har jeg vel trukket hovedlinierne op i Matrix 1.

I Matrix 2 er alle rebellerne nu organiseret og forsøge at komme i kontakt med lederen (EU, USA eller Anders Fogh whatever). Lederne prøve med al magt at kue disse rebeller. I filmen for de så mødet med lederen, der fortæller at der er mange før ham der har prøvet at ændre samfundet, så hvad gør vores helt nu, ja det vil Matrix 3 så vise.

Så man kan vel sige at NEO og de andre er symbolik for folk der vil noget med deres liv, kæmper for deres mærkesager, hvad enten det er miljø, retten til livet etc. Maskinerne kan vel symbolerer vores samfund, og samfundets trang til at ville styre og kontrollere alt.

Dette er blot mine tanker, der gør at jeg synes filmen er lidt dyb, det er jo ikke sikkert i andre har det på samme måde.

Hvis jeg skal være lidt negativ, er jeg meget enig i at det med supermand tingen, kunne de godt have udtænkt lidt bedre.
The Matrix Reloaded