Læs venligst det her...

3.0
Ekstremt kedelig film, uden at være fængende. Den vil gerne være en af de typer film der "har en dybere mening", og der syntes jeg at filmen dumper gevaldigt. Man lever sig aldrig helt ind i rollen som John (noget jeg fandt for dårligt, da den jo som sagt fik 4 oscars) så bare på det led er den skuffende. En anden ting var at jeg, som skrevet ovenfor, fandt den for kedelig. Der sker ikke en skid...

Det næste jeg skriver er forbeholdt til dem der har set filmen...

Man sidder og forventer at han udtænker en geni-streg, så han kan komme væk fra den der skole, og så er det en banal ting som at modbevise en eller anden forfatter, eller matematik-geni, genialt? Nå, men den kan man så godt sluge... Men så tager historien en drejning (i den forkerte retning) da man lige pludselig er et par år frem i tiden. John arbejder for regeringen, og er kendt som en der kan sit kram. Han bliver kontaktet af en slags agent, der beder ham om at hjælpe ham, med at knække en del koder fra Russerne, da de efter signende har planer om at bombe USA.

Nu kører vi lige frem i tiden igen...

Da John bliver erklæret skitzofren eller hvad det nu hedder, går jeg fuldstændig kold... Følg mig her: Han får indprintet en masse tal i armen, der kun kan ses i et bestemt lys, og det lys er ved den adresse, hvor han skal aflevere de koder han har knækket, i en postkasse indeni en går. Så han stikker armen ind under lyset, taster koden og døren til gården går op... Det er vel okay, men da hans kone går hen til adressen, er den ikke elektrisk, da hun bare åbner den... At være skitzo går ud på at man enten kan se, eller er en anden person, sygdommen kan IKKE låse døre, åbne dem dvs. at han ikke kunne åbne døren uden selv at skubbe til den. Så er der nok nogen der vil sige at den kunne være en anden dør, men tænk over det her: Da hans kone er henne ved adressen, er der også en postkasse, hvor Johns breve ligger i... Så er den eneste reelle løsning, at han drømmer. Men ifølge filmen, er han skitzo, eller er han?
A Beautiful Mind