Bedre end forventet

4.0
Ligesom Vrag, så jeg den til Premiere Surprise i Imperial.

Jeg havde virkelig forventet en omgang middelmådigt snot, med forfærdelige one-liners (læs evt. tidligere indlæg under denne film). Men one-linernes blev holdt holdt på et acceptabelt minimum, og de kom stort set først til sidst i filmen. Men så kom de til gengæld også som perler på en snor.

Johnny Depp spiller eminent i den. Udover at være en fremragende karakterskuespiller, er han åbenbart også ved at udvikle sig til at være komiker. Han bliver bakket solidt op af de andre skuespillere, de når bare ikke op på Depps niveau.

Effekterne flotte og fejlfrie, ud fra hvad jeg kunne se i hvert fald (The Core go home!!!). Selv personer langt i baggrunden blev udsat for effekterne, hvor man måske kunne ha’ en mistanke om at effektfolkene ville la’ dem være, i håb om at man ikke lige lagde mærke til dem alligevel, og for at spare penge. Respekt….!

Filmen har selvfølgelig nogle minuser. Den er for lang, specielt slaget til sidst tager evigheder, og begynder til sidst at virke langtrukkent. Den er også alt for børnevenlig, hvor var blodet henne? Folk får skåret deres halse over, men der falder ikke en dråbe blod??? Det at den er for lang og for børnevenlig gør at jeg ikke kan gi’ den de 5 stjerner.

Jeg ved ikke om det bare er mig….. Men umiddelbart syntes jeg at filmens score mindede meget musik til Gladiator, bare arrangeret en smule om? Men det kan være at jeg bare hører noget der ikke er der! (c:

Personligt ser nu mere frem til Russell Crowe’s The Far Side of the World. Den virker størrer, og mere seriøs. Jeg prøvede dog at læse bogen, som den er bygget over, men den var fan’me kedelig. Men derfor behøver filmen selvfølgelig ikke at være det.
Pirates of the Caribbean - Den sorte forbandelse