God underholdning

3.0
Bruce Willis havde ellers udtalt at det var slut med actionfilm, men her kommer en vaskeægte af slagsen.

A.K. Walthers er krigshelt og officer i det amerikanske frømanskorps – The Navy S.E.A.L.S. Hans enhed sendes til det krigshærgede Nigeria for at redde den amerikanske statsborger Dr. Lena Kendricks ud af landet, inden det er for sent.

Men da den hårdhudede Walthers og hans enhed når frem, nægter Hendricks at forlade sin farm, der fungerer som tilflugtsted for krigens ofre. Tværtimod bønfalder hun Walthers at eskortere flygtningene på en farefuld flugt gennem junglen mod Camerouns grænse.

Walthers indvilger, men bringer derved sine mænd i unødvendig fare, for én af flygtningene er særlig interessant at få fat i for oprørsstyrkerne i landet og Walthers er splittet mellem sine instrukser og sin samvittighed.

Samtidig vækker den underskønne Kendricks uventede følelser i veteranens barkede bryst.

Bruce Willis spiller en John Wyane type som er meget fåmeldt som har hans mænd fulde opbagning bag sig til hver en tid.

Instruktøren Antoine Fuqua som man kender fra Training Day er over i en noget anden genre her men jeg syntes nu helt bestemt at han gør det godt.

Man bliver rigtig trukket gennem krigens rædelser og får presset hoved ned i alle dens nederdrægtigheder.

Dejlige Monica Belluci gør det godt selv om kun stort skal spille dame i nød mens hun selv prøver at hjælpe de nigerianske flygtninge.

Det eneste jeg har lidt i mod er den ” typiske ” slutning som er lige som kvalm som den plejer. Jeg ved ikke hvorfor de lige kan afkorte deres film så man er fri for at forladen biografen med der sidste dårlige indtryk når resten af filmen ellers har været udemærket.

Nå jeg vil give filmen 3 en halv ud af 6 stjerner.

Sorenz.dk
Tears of the Sun