En stor skuffelse...

2.0
Den hæderkronede danske filminstruktør, Thomas Vinterberg, forsøger sig nu i den store internationale filmverden, men desværre er første kapitel i dennes bog en gennemført skuffelse af dimensioner.

Filmen omhandler det polske ægtepar, John og Elena ( henholdsvis Joaquin Phoenix og Claire Danes ), der er på randen af en skilsmisse. Elena er en verdensberømt skøjteprinsesse, der er beundret af den ganske klode. Men på den seneste har is-kunstneren været svært deprimeret, og følt at der har været noget galt. Det har fået hendes managere til at tage affære med en skummel plan i baghovedet. Heldigvis har John stadigvæk følelser for Elena, så han træder til når tiden er værst.

"It's All About Love" er en utrolig ambitiøs film. Dens mildest talt, lidt utroværdige og småkryptiske historie, rummer et væld af flotte, romantiske beskeder. Således er flere og flere mennesker begyndt at falde døde om i hverdagen. Dette skyldes hjertet, der ikke kan klare den moderene verdens pres, jag og tabet af kærligheden. Visuelt får vi præsenteret nogle drømmeagtige sekvenser i form af en meget sorgmodig, knusende hændelse på isen, der i højt grad taler for sig selv. Ligeledes er de snebeklædte locations hen imod slutningen flot fotograferet og beundringsværdige. Isen og kulden fungerer i filmen også som et metafor for den snarlige undergang, der truer vores verden, hvis vi ikke tager os lidt mere sammen, og begynder at bekymre os, og elske hinanden som de varmblodige væsner vi er.

En af de største kritikpunkter, foruden den fornævnte historie, er desværre skuespillet. De to absolut dominerende fortolkere, Joaquin Phoenix og Claire Danes leverer en ret middelmådig indsats. Særligt bemærkesværdig er hvorledes begge skuespillere har en tendens til at miste deres øst-europæriske accent til tider i filmen.
Claire Danes´ karakter, Elena, er lidt mærkelig opsat, i det hun veksler imellem at være frygelig deprimeret, men også en barnlig sjæl, der elsker en sneboldkamp. Måske er det ment som at være en overordnet beskrivelse af menneskeheden, der lider af en tomhed, men dog stadigvæk kan finde lidt af medmenneskeligheden og kærligheden frem. Dette er desuden også værkets helt klare hovedtematik, men den virker ikke helt gennemført på mig. Douglas Henshall, der spiller rollen som Elenas dobbeltagenske bror, der alligvel er et godt menneske, er faktisk udemærket og ganske troværdig. Og endelig kommer vi til produktions helt ufattelige castning. Her er naturligvis tale om Sean Penn, som jeg ganske enkelt ikke fatter, er med i denne film. Han virker helt igennem ude på glat is, for at referere lidt til filmen. Figuren som han portrætter er, er også en lidt mærkelig størrelse. Han er sådan set værkets fortæller, der ved hjælp af en mobiltelefon ( også en henvisning til det stressende, moderne liv ), forsøger at guide hans lillebror, John, igennem livets besværligheder og forbandelser. Rollen er i mine øjne unødvendig.
Sluttelig kan man, hvis man har øjene med sig, lige få sig et glimt af den fremragende danske skuespiller, Thomas Bo Larsen, der jo tidligere har gjort sig bemærket i Thomas Vinterbergs "mesterværk", "Festen", og den publikumsvenlige "De største Helte".

Selvom "It´s All About Love" er i besiddelse af et prisværdigt smukt budskab om den sande kærlighed, så er udførelsen desværre så skammelig, så man næsten kun føler lidt for filmen i fem til ti minutter, hvorefter man så lader den sunke ned i underbevidstheden, hvor den lever en trist anonym tilværelse. Værket er mislykket pga. de tvivlende skuespilspræstationer, et forvirrende manusskript og en lidt overgearet instruktion.
Der skal dog ikke herske nogen tvivl om at hr. Vinterberg er en talentfuld instruktør, så de næste skridt på den internationale filmstige bliver, unægteligt, interessant at følge.
It's All About Love