Rigtig fed...

5.0
Mange mennesker her i landet jeg har talt med om Black Hawk Down kan ikke lide den. De synes ikke den er direkte dårlig, men de har alle sammen indvendinger mod filmens forklaring på hvorfor USA, uden succes, gik ind i Somalia. Jeg har altid syntes de tog fejl, sikkert fordi danskerne er ultra pacifister og er næsten umulige at slæbe i krig.
USA gik ind fordi ingen andre gjorde noget. Jeg siger ikke det var en klog beslutning, men de forsøgte. Og det er netop det indtryk filmen efterlader sammen med en styrket følelse af hvad unge mænd i krig tænker, de bånd der opstår osv.

Det sammen med nogle af de flotteste kampscener (kræver næsten målfoto med Saving Private Ryan) gør at jeg er vild med den.

Der har også været ting som at Tom Sizemore ikke bevæger sig realistisk under ildkamp...Well Jeez-fucking-Louise, call CNN. Hvad med i Apocalypse Now som mange herinde (med god grund) anser for en af de bedste krigsfilm, der vader Robert Duvall rundt mellem skud og granater mens han taler om surfing....det er et tematisk valg og et rigtigt et i den film - men realistisk? Nej.
Black Hawk Down