Den er også ironisk

6.0
Jeg gider ikke sidde og prøve at modargumentere for om Lars Von Trier kommer med en holdning eller ej. I stedet vil jeg bare sige at man skal tage slutningen med et gram salt.

** spoilers **

Stakkels Grace bliver teroriseret hele filmen igennem, og har man set de andre af Von Triers kvinde-der-ofrer-alt-for-bare-at-dø regner man nok også med at det sker her. I stedet så lader han hende dræbe hele flokken, og det er da lidt sjovt. Nu gør hans kvinderolle endelig oprør, og for satan det er befriende.

Jeg sad ikke og grinte i slutningen, men synes alligevel det er lidt sjovt. I forhold til Von Trier, ikke i forhold til denne film alene.

Det jeg allerbedst kan lide ved denne film, og andre af de nyere Von Trier film, er at han på én måde laver kunst, og prøver en masse nye ting. Men samtidigt laver han den samme ekstremt letforståelige historie igen og igen og igen og igen. Det er jo stik i mod kunstens regler om at prøve noget nyt. Ret provokerende overfor kunstner typer. Jeg tror han gør det meget bevidst, men jeg ved det ikke.

QT: Du skriver at du er glad for dogme film. Dette er ikke en dogme film, men et nyt koncept. Dogme skal være så 'ægte' som muligt, hvor Dogville jo langt fra kan siges at tilhøre den kategori.

Pelle_22år: Du har seks stavefejl på seks linier. 'nuff said.
Dogville