He´ll be back

5.0
He´ll be back

Ja så kom den endelig, den nye Terminator film T3 og denne gang med en kvindelig terminator T-X, (Kristinna Loken ) i rollen som dræberen sendt tilbage i tiden fra fremtiden.

Arnold er igen tilbage som beskytter for John Connor, som er hovedmålet for den nye avangserede dræbermaskine T-X. T-X er en maskine af flydende metal ligesom T-100 var. Men den har også et skelet af metal og den er der ud over udstyret med nogen avangserede våben som er indbygget i den, bla. en flammekaster og en funktion som kan styre andre maskiner.

T-X har der ud over nogen sekundære mål i de mennesker, som i fremtiden kommer til at være Connors næstkommanderende, og der er her at Kate Brewster (Claire Danes ) kommer ind i billede.
Da det ikke har være muligt at finde Connor, vil man udslette hende sammen med de andre næstkommanderende.

Connor og Kate Brewster er derefter og resten af filmen jagtet vildt.
Deres eneste chance er at få lukket Skynet, som vil sætte dommedag igang hvis det bliver tændt.

Filmen er lavet som en lang jagt efter John Connor og Kate Brewster, - og der går bare der ud af i forskellige køretøjer der i blandt en kranvogn, som får smadret det meste af Los Angeles i en forrygende biljagt. Selv scenen er noget federe end det vi kunne se i Matrix Reloaded, da dette er lave rigtigt og ikke ved hjælp af en blå skærm. Det giver altså nogen bedre scener.

Det gode ved filmen er at den er fuld af action og har lidt mere humør end de andre. Man spiller ikke tiden med for meget snak.
Nick Stahl er en noget bedre skuespiller end Edward Furlong er og han gør det virkelig – godt, en nydelse. Arnold Schwarznegger er lige i øjet men det er vel ikke så underligt.
Kristanna Loken er en virkelig fryd for øjet som den nye terminator, der har man gjort et godt kup med at bruge hende.


Det dårlige ved filmen er at den ikke rykke sig i forhold til de andre, det er kun i de sidste minuter at man ligesom kommer videre i historien. Desuden er det alt for oplagt at der skal komme en nummer 4 med den slutning. Historien er heller ikke noget at råbe burar for da man kun har jagten på Connor og de andre og det har vi jo allerede set i de forige film. Med et så stort budget må man kunne skrive en bedre historie.
Claire Danes har jeg også et lille problem med, jeg syntes ikke at hun passer godt ind.

Man har talt meget om at man ikke kunne lave filmen hvis James Cammeron ikke ville lave den. Men jeg syntes nu at Jonathan Mostow ( U571 og Breakedown ) havde ret godt styr over sagerne. Desuden er det ikke til at vidre hvad James ville have fundet på !

Alt i alt en hæderlig actionfilm som nok ikke kunne være lavet meget anderledes end det man er kommet frem til.

5 ud af 6 stjerner og en kommende plads i min dvd samling.

Kan klart anbefales !

Jesper Sørensen
Sorenz.dk
Terminator 3: Rise of the Machines