Tyndt plot? Hvad taler I om?!?

6.0
Jeg har ikke skrevet om Matrix Reloaded her før, men jeg undrer mig da over hvis folk hader den. Kritik er okay, men den skal være saglig og vedkommende. Det er for let bare at sige noget er skod uden at forklare hvorfor.

Jeg synes derimod Reloaded var genial. Jeg følte på forhånd den ville blive en overfladisk to'er der bare skulle skovle pengene ind mens den blev båret frem af nr 1. Neo løste jo alle problemerne, så hvad var pointen i en to'er? Men jeg blev overrasket fordi tingene netop var *langt* mere komplekse end vi troede efter den første film. Pludselig ser det ud til at Neo ikke bare sådan har løst alle problemerne, men i stedet bare har fjernet den yderste af de mange lag af illusioner som maskinerne åbenbart har skabt. Det er da en spændende ide, og ganske relevant sci-fi sammelignet med historier som flere af Philip K. Dick og andre.

Vi får ikke forløsningen i Reloaded (må vente til Revolution), men det er netop det interessante i den, for Reloaded flyder over med underlige referencer og underfundige spor til hvad der egentlig sker. Var det Arkitekten sagde rigtigt, eller løj han bare fordi det tjente hans interesser? Da Neo skulle møde oraklet mødte han en asiat der tvang ham til at kæmpe. Bemærkede folk hvad han hed og var betydningen af hans navn var? Og hvad er det der foregår med Mr. Smith?!?

Reloaded flyder over med masser af spor som disse, og selv om mange af dem nok er misvisende, så er det da spændende at forsøge at se hvor historien er på vej hen.

Jeg synes Matrix: Reloaded er genial netop fordi den har relevante pointer i sit veloplagte univers, og den har stor ære af relevancen til sin forgænger. Den fortalte mig f.eks. noget jeg undrede mig over etteren - hvorfor forlader oraklet ikke The Matrix når hun jo uden tvivl er klar over at den er en illusion? Fordi hun er et program og derfor ikke kan forlade Matrix. Og var det ikke lige lovligt belejligt at Tank kunne redde Neo fra Cypher selv om han var blevet skudt i etteren? Nej, for Neo tjente et formål for maskinerne som gjorde at de ikke kunne tillade Cypher at dræbe ham. Det er faktisk alt sammen meget gennemtænkt. Jeg har ikke fundet nogen huller i plottet endnu.

Det værste jeg kan sige om Reloaded er nok at mine forventninger til Revolution nu er så høje at den næsten kun kan skuffe...
The Matrix Reloaded