Langt fra genial

3.0
Filmens karate-slagsmål fungerer også, men denne gang er der gået så meget computeranimation i Matrix-scenerne, at man ofte føler sig som tilskuer til et computerspil på stort lærred.

Hovedproblemet for \'Matrix Reloaded\', når man tager de enorme forventninger og fire års pause i betragtning, er dog, at den mangler overraskelser indholdsmæssigt.

De leverer nemlig varen på billedsiden, mens menneskene ikke har meget andet at tilføre historien end sludder og vrøvl.

Men adrenalinen suser, teknikken spiller og stilen er knivskarp hele filmen igennem, og så er det altså meget let og ganske tilgiveligt som biografgænger at vælge den blå pille og fortsætte med at leve i illusionen.

Gad godt vide hvorfor mange film-kritikere skriver noget sådant, når den nu er så genial ifølge mange fans. Måske vil disse fans bare ikke indrømme at de er blevet skuffet, eller måske kan de slet ikke se det og tillæggger manget af filmens forvrøvlet snak og hentydninger til religion, filosofi og andet langt større bedtydning end man burde. Kom ikke og sige at det er fordi film-kritikerne ikker fatter en meter og er alle er forkerte på dem (alle de mange der ikke roser den, det er få der virkelig roser den rigtigt). Alle film-kritikere er altså ikke smådumme idioter, de ved ofte lidt om hvad de taler om, også selv om de ikke er enige med fansene (fansene synes vel kun de film-kritikere der blindt roser den er kloge nok).
The Matrix Reloaded