Tak

6.0
Ja, til alle jer der roser filmen; undskyld mesterværket, på disse sider må jeg sige I har givet mig den fornemmelse af filmen jeg havde så svært ved at finde efter 3 timer i biografens mørke (kun afbrugt af en enkelt pause på et kvarter). Jeg følte at jeg kun havde smertelige tårer efter denne hårde behandling af det menneskelige indre af mesteren **** *** ***** han gør det og viser os at filmmediet ikke bør misbruges, men udnyttes til fulde. Og desuden ikke blot være platte og ligegyldige flovser, som kun er med til at forpurre filmmediets sande virkning.

Trier gør det. og viser os vejen i hans utroligt fantastiske film, som for mit vedkommende altid vil være en del af mit índre. Denne film er så svær at glemme at jeg følger de danske såvel som udenlanske anmeldere. Den film burde havde modtaget De gyldne palmer. Ikke blot for sin fine visuelle historie, men også de enkelte spillerers enkle og fornemme spil som ikke var til under et rent 13-tal.

At lade kulisserne være kritstrenger virkerde skrammende for mig de første 15-20 min. men virkede det helt naturligt og var med til at give én selv lov til at "forme" byen og "hunden" som til sidst bliver visualiseret og lader historien ende med det store spørgsmål: "Forlod Grace dogville eller forlod Dogville Grace ?" citat slut.
Dogville