Nice film - med mange mangler!

4.0
Efter at først have set film omkring 10 gange (og syntes at det er en mega-underholdende, sjov og intelligent film, med en dynamisk og fremragende skuespilspræstation af Chr. Bale), derefter læse bogen, og så se filmen en enkelt gang til, der kan en del ting omkring American Psycho godt irriterrer en helt ad helvede til!

Filmen er en meget overfladisk, og nærmest resume-agtig udgave af bogen. Det er ikke påkrævet at lave en fuldstændig kopi af bogen, men der er for mange elementer der mangler i filmen, specielt omkring vores elskede og forhadte hovedperson Patrick Bateman.

Af manglende ting (og nu mener jeg desideret MANGLENDE) i filmen er bl.a. "Patty Winters Show", tredje-pers. fortællingen af hans politijagt, slutningen ("This is not an exit"), at han rent faktisk kommer på "Dorsia's" (2 gange), mfl.

Dog vil jeg mene at den allerstørste fejl i filmen er en af startscenerne, den med hans geniale tale ("There is an idea of Patrick Bateman..."). I den tale blotlægger han fra starten af, at han er bindegal, at han godt selv ved det, og faktisk hvad hele filmen handler om! Det er efter min mening ikke særlig smart. Den burde, som i bogen, komme i slutningen, hvor man overvejer hvor syg, man egentlig er før man kan erklærer sig selv for sindsyg.

Jeg kunne blive ved med fejl og mangler i filmen, men det ville bare gøre at folk ville springe dette indlæg over, da det var for langt og kedeligt.
American Psycho