Scary shit...

6.0
Denne film er noget af det mest uhyggelige jeg nogensinde har set. Pang brødrene er fantastiske instruktører og endnu bedre editors, for alt virker perfekt opbygningsmæssigt, og filmen formår at være creepy hele vejen igennem, hvilket til dels skyldes at man ser mange af tingene i den blinde piges p.o.v.
the Eye overgår efter min mening the ring, dark water, uzumaki og mange af de andre anbefalelsesværdige gysere fra de japanske marked.
Tom Cruise's selskab har allerede opkøbt rettighederne til et remake, og uden at sige noget på forhånd, kan det umuligt overgå originalen.
Det fedeste ved mange asiatiske film (i hvert fald dem jeg har set) er at de på intet tidspunkt taler ned til sit publikum, og de går rent faktisk ud fra at vi kan tænke selv. Dette ses højest i 15 % (estimeret procentdel) af hollywoods spillefilm.

Til sidst skal siges at når man lige regner med at have udregnet det i forvejen kringlede plot, så tager filmen en af de sygeste drejninger jeg har set nogensinde, og det lykkedes efter min mening til fulde.

Mesterværk indenfor genren.
The Eye