Overraskende Tam!

3.0
Ung fattig rapper (Eminem) kæmper for at overleve og få succes igennem sin musik.

Jeg havde ikke de helt store forventninger til denne film, selv om den har fået ganske pæne anmeldelser flere steder, og alligevel blev jeg overrasket over hvor tam, udramatisk og banal den er.

Historien som er set utallige gange før, ofte blot med sport som temaet (i f.eks. Rocky) hvor Jimmy, spillet overbevisende af Eminem, skal battle mod sorte rappere fortælles forbavsende halvhjertet af den ellers renommeret instruktør Hanson i en klichefyldt historie, hvor den hvide mand atter engang er den sorte overlegen på den sorte mands egen domæne, og det er derfor ikke ligefrem nytænkning vi får serveret i en på alle måder gennemsnitlig produktion, hvor kun den trøstesløse storbys ghetto kommer til sin ret.

Som skrevet er Eminem god i en rolle der selvfølgelig heller ikke ligger ham fjernt (men kan han spille komedie?), mens resten er skuespillerne ikke er specielt nævneværdige, uden at de gør det dårligt.

Flere af musiknumrene må jeg dog indrømme faktisk ikke er så ringe endda, selv om jeg tilstået ikke er til hip hop.

Men hvad der er fået Curtis Hanson til at lave denne film, det kan jeg absolut ikke lige regne ud, selv om den ikke er dårlig. Jeg er dog overbevist om at Eminem fans nok skal blive tilfredsstillet, selv om filmen siges ikke at være lavet for hans skyld (det er nu svært at tro på).
8 Mile