Et mål for had?

3.0
Jeg ville ønske jeg forstod hvorfor så mange folk åbenbart hader denne film så meget som de tilsyneladende gør...

Jeg mener, det er jo ikke ligefrem fordi filmen vildleder folk, selv om man næsten skulle tro det efter de udsagn der kommer om den. Det er åbenlyst allerede før man begynder at se filmen at det handler om drager der har overtaget jorden mens menneskene er på flugt. Så kan man så diskutere om det er et godt udgangspunkt for en film, men hvis man synes ideen er tåbelig, hvorfor spilder man så sin tid på at se filmen? Det er som at laste Volcano for at bruge ideen om et vulkanudbrud midt i Los Angeles, hvilket også er tåbeligt ureaslistisk, men klart nok fra starten.

Jeg må indrømme at jeg følte mig udemærket underholdt da jeg i sin tid så filmen i biografen. Bevares, jeg har da bestemt set horder af uendeligt bedre film, men denne her er da ikke værre det meste af det vi får smidt i hovedet.

Fortællestilen er dunkel og medrivende, og instruktøren Rob Bowman har styr på begivenhederne.

Det kunne have været mere dramatisk, men jeg synes nu alligevel det lever op til hvad jeg havde forventet. Dragerne er både faretruende og skræmmende, ikke mindst gennem deres hurtighed, og menneskene lever en ussel tilværelse i Mad Max-stilen.

Jeg følte mig rimeligt underholdt. Handlingen er selvfølgelig til at tage at føle på, men det bliver da i det mindste fortalt uden alt for mange klichéer, og uden at skuespillerne kører alt for meget på frihjul.

Om ikke andet så synes jeg filmen er okay p.g.a. "fortælle-timen" hvor et par af hovedpersonerne ivrigt genskaber dele af Star Wars sagaen for en flok skræmte børn - herligt.

Hvorfor denne film er sådan et mål for had er dog en gåde for mig. Nej, det er bestemt ikke en fremragende film, men der er sandelig mange film der langt, langt værre. Denne her holder i det mindste fat i sin truende stemning.
Dragejægerne