Kom igen Ridley

2.0
Jeg var så "heldig" at få lov til at se Matchstick Men med Nicolas Cage og Sam Rockwell ved suprise premiere på Fisketovet i går fredag ( 29-8).

Filmen er et øh.. komisk drama hvor Nicolas spiller en plattenslager/svindler, Roy som samme med hans partner Frank Mercer (Sam Rockwell), lever et rimligt uklompliceret liv, dog lider han af rengøringsvanvid og er kontrolfreak ud over det sædvanlige.
Roy og Frank lever at at nare penge fra folk og de er ret gode til det. Dog kan Roy forsvinde fra hans "arbejde" i flere dage når han får hans anfald.

Da Roy en dag løber tør for piller mod hans lidelse må han opsøge en psykiater for at få en resept til en ny portion. Møde med psykiatikeren føre til at Roy kommer i kontakt med en datter, Angela ( Alison Lohman ) som han ikke viste han havde.

Da Roy prøver at gøre godt for de manglede år, føre det til at hans liv bliver ret stressende, han begynder at få de problemer som de fleste fædre med teenagerpiger har, men også at han begynder at få et andet syn på tilværelsen.

Filmen er instruet af Ridley Scott har som har mesterværker som Gladiator og Blade Runner. Sidst var krigsfilmen Black Hawk Down. Man må siger at han med denne film har skiftet fuldstændig stil - og han er ikke sluppet heldigt fra det.

Lad mig sige med det samme, skuespillet er uovertrufent - Nic og Sam gør det fantastisk godt, men jeg er især imponeret over den unge Alison Lohman som hans datter. Ridley har taget en chance og den har betalt sig. Lohman er ikke vidre kendt herhjemme, dog har hun en rolle i White Orleander og tv-serien Pasadena. Hun er 23 år og spiller en pige på 14 i filmen, hvilket hun gør ret overbevisende.

Filmen har det lidt svært med det komiske, det havde være bedre at lave den som et rent drama, også bare brugt komiken som baggrund. Jeg var meget få gange jeg kunne finde grunde til at grine og det bliver ikke bedre når man genbruer de samme situationer. Derudover mangler filmen fart, det går for langtsomt til at man er fuldstændig fokuseret på filmen.

Dog har filmen en overraskende slutning, jeg havde ikke set det komme, men gættede det dog inde Roy gjorde. Nu vil jeg ikke fortælle hvad det gør ud på, men det er måske lidt lettere at forudse hvis man har læst dette.

Filmen slutter på den måde jeg hader : One year later - det er åndsvagt at de amerikanske film altid lige skal have det hele sat på plads. Jeg ville heller have haft lidt til fantasigen !

Jeg vil give den 2 ud af 6 stjerner og sige dette ikke er en "must see" som suprise filmene ellers går under.

Jeg syntes at Ridley heller skulle lave hans thriller, det er han bedre tjent med.
Dog er Ridley igang med en film med Russell Crowe som hedder Tropoli, som handler om sørøveri.

Jesper Sørensen
For Sorenz.dk
Matchstick Men