Idiotisk

1.0
Efter Thomas Vinterberg's geniale Dogmefilm Festen er Dogmebølgen skyllet ind, ikke bare over Danmark, men over det meste af verden. Hele dogmens principper og regler giver rig mulighed for at skabe film, hvor effekter og storslåede scenerier ikke tager blikket fra den historie som man prøver at fortælle. I de fleste, både danske og udenlandske dogmefilm er dette lykkedes rigtig godt.
Dogme 2, Idioterne er til gengæld ikke en af dem.
Lars Von Trier, som ellers kun har udviklet rigtig gode produkter, har sandt og sige troet at en dogmefilm kunne blive vellykket udelukkende på bagrund af originalitet. De fleste af de danske dogmefilm bygger på nogle tragikomiske historie som i de seneste år faldet i danksernes smag. Den eneste positive ved denne film er at den skiller sig ud fra mængden. Den er hverken tragisk eller komisk . Filmen er totalt meningløs og teorien om at vi alle har en indre idiot i os er dybt latterlig.
Rollebesætningen er til gengæld god nok. Det er bare ærgeligt at de alle skal spille idioter i det meste af filmen, og ja... det burde alle kunne gøre.
Dette er klart von Trier's dårligste præstation i hele hans karrierer.Filmen er totalt stemningsfoladt og er en skamplet på hans perlerække af mesterværker.
Idioterne