En ond mand = En død mand?

5.0
En mesterlig og kontroversielle film, som er blodig og ucensureret.

To unge brødre er på den forkerte side af loven, hvor al ondskab og form for kriminalitet skal straffes - de rydder simpelthen alle forbrydere, voldtægtsmænd, alle de folk som ikke gavner eller hjælper samfundet. Et nyt system er hermed indført.

Filmen rejser mange spørgsmål/diskussioner om, hvorvidt man kan tillade sig at gå, og hvem der skal dømme alle de forbrydere verden er fyldt med? De to brødres hensigt er, at have et stabilt og sikkert samfund, uden vold og kriminalitet. I teorien så burde man kunne forstå deres hensigter, at de gør deres beskidte arbejde for at fjerne alle kriminelle. Men så er det først her, filmen virker lidt urealistisk og uægte omkring det der er politisk korrekt. Er det nu også tilladt, at selv tage sagen i egen hånd og dømme andre folk som er kriminelle, eller skal vi lade det ligge til politiet og domstolene, som vi har idag på det område?

Filmen adskiller sig meget fra virkeligheden, men filmens slutning rejser endnu flere spørgsmål om, hvem der skal være "gud" og straffe de onde. Man har lavet et interviewe med folk, og hvad de synes om de to brødres "nye system". Der var forskelige meninger om det, men alligevel er der nogle folk som vil finde det retfærdig det de to unge brødre gør i filmen. En ond mand er en død mand. Vi vil jo alle leve i et samfund uden vold og krig, men hvad skal der til at fjerne de kriminelle? Det system vi har idag, eller nogen der bare rydder op og reducerer de onde?

En atypisk film som har mange kvaliteter, og skjuler absolut intet.
The Boondock Saints