Modigt Projekt, Flot Resultat

4.0
Grundet den dårlige modtagelse denne film fik i sin tid, havde jeg ingen forventninger om, at der ventede mig en stor filmoplevelse i Danny Boyles "The Beach" Men jeg blev faktisk taget godt og grundigt ved næsen.

Filmens første halvdel består af flotte billeder, et typisk trekantsdrama(så er pigerne glade) men også Spænding. Man bliver fascineret af tanken om det perfekte lilleputsamfund, og den måde hvorpå hovedpersonerne mister virkelighedsfornemmelsen, og bliver omgivet af lykke og et næsten perfekt liv.

Lykken varer ikke ved, og undervejs tager filmen en drejning og bliver en psykologisk thriller, og hovedtemaet bliver nu, hvorvidt menesker kan klare isolation, og hvor syg i hovedet man bliver af det samme. Ganske som i Boyles seneste film, den fremragende "28 Days Later", der er bygget op over et helt anderledes plot, men rummer de præcist samme temaer.

Jeg blev utrolig fascineret af denne film, både de flotte billeder og den fængende historie. Skuespillet er desuden ganske udemærket. Filmen er et alternativ til de typiske hollywoodfilm, da historien tager nogle drejninger man ikke forventer. Det er der nok en del der ikke vil bryde sig om, men jeg synes kun det er fedt og modigt af Danny Boyle at han tør udfordre mainstreamgenren som han gør.

At filmen ikke når de højeste karakterer, skyldes dels at soundtracket består af en del popmusikder virker malplaceret, og tager opmærksomheden fra den udmærkede stæmningsskabende "almindelige" underlægningsmusik, der også bydes på. Desuden er der i "Dicaprios" renden rundt i skoven, lidt for mange syrede klip, hvor han forsvinder ind i syrede illusioner. Det bliver for rodet og det kan være svært at fastholde interressen i de øjeblikke.

Det ændrer dog ikke på at "The Beach" er særdeles seværdig, underholdende og tankevækkende. Flot
The Beach