Mesterligt!

6.0
Som barn finder Elizabeth Swann (Keira) Will Turner (Orlando), men han bærer nogle overnaturlige krafter, medaljon fra en pirat. Der går ikke lang tid før de får hele besætningen udødelige pirater på nakken, der kan hæve denne forbandelse for at leve som almindelige mennesker. For at det skal lykkedes, skal de have et bestemt type blod, for at ophæve dennne forbandelse.

Lige fra første billede bliver man blæst omkuld af filmens omgivelser, kæmpe skibe, havet og vejret skal nok få håret til at rejse sig. Hårrejsende intro, som næppe fås bedre.

"Pirates og the Carribbean" er inspireret af en forlystelse i Disney land, og dermed har filmen også en uvirkeligt/overnaturligt plot, som mere eller mindre er baseret frit, dermed også mere original.

Gore Verbinski (The Ring) og gulddrengen Bruckheimer har endnu engang skabt en ualmindelig flot og imponerende storslået film, som er velovervejet og gennemproduceret. En ægte og uforglemmelig rutschebane-tur, som er sjældent af slagsen. Det siges, at Bruckheimer har lagt både sjæl og hjerte i filmen, og der blev ikke sparet på pengene. Kan kun være enig, hvor pengene virkelig kan mærkes og de er brugt rigtigt. Der er flere scener/effekter som tog pusten fra mig, feks. den scene i slutningen af filmen, hvor Will Turner kæmper i et rum med en udødelig pirat i højt tempo, men den udødelige pirat er kun udødelig skelet når der er fuldmånens skær, (så forvandles han) men så kommer der lige pludseligt nogle huller i det rum de kæmper, så man ser lyset, og hver gang piraten træder i lysets skygge, forvandles han til mennesket, og når han er i mørket igen, så forvandles han i den udødelig pirat. Den anden stor scene, hvor jeg blev ligeså meget imponeret var til slutningen af filmen, hvor man ser hav af pirater gå under vandet, hvor omgivelser og nærbilleder af kæmpe skelet-ben ses. Imponerende smukt syn i de to scener, hvor billeder sætter nye standarder. Historien er velfortalt med et overvejet manuskript.

Lydeffekter er bragende, og musikken som minder meget om Hans Zimmer, men er det desværre ikke. Musikken giver filmen absolut ekstra løft, hvis filmen overhovedet kan løftes mere, men komponisten har gjort et fremragende stykke arbejde, som er med til at give en mere levende og seværdig oplevelse. Musikken giver filmen den rette stemning, mens der er fyldt med smæk af spænding og underholdning i højt tempo.

Jack Sparrow (Johnny Depp) gør det fantastisk godt, vil ikke undre mig, hvis han blev nomineret til en oscar. Damn han er god. Skuespillerne er veloplagte og velvalgte, og de gør det rigtig godt alle sammen. Rush er en nydelse, virkelig en interessant figur, og er mindst ligeså fremragende som Depp. Keira og Bloom er et sød par, hun er dejlig og ser kanon godt ud.

"Pirates og the carribbean" har slået alle de tidligere pirater-film, både med indtjeningen og alt andet som man kan komme i tanker om. Med næsten en indtjening på 500 millioner dollars og godt og vel 300 millioner i USA, siger vist en del. Og filmen kører stadigvæk, så mon ikke den snupper par hundrede dollars til, og så må den også snuppe et par oscars inden den helt slutter.

Filmen blev vist kritiseret lidt for at være lang og at den indeholder nogle unødvendige scener. Altså alt kommer jo an på, hvordan man har oplevet filmen, for mig virkede den for kort, fordi den var interessant og spændende og tempofyldt. Men ellers har filmen modtaget ret gode anmeldelser, meget gode endda.

Jeg har haft en uforglemmelig oplevelse, med 150 andre folk som også så filmen i biffen. Alt formår at gå op i en enhed, og mere kan man ikke ønske sig. "Pirates og the carribbean" er en familiefilm, og dermed også noget børnevenlig, men absolut også noget for de gamle pirater.

En nyskabende og original film, som har mange tårnhøje kvaliteter.
Pirates of the Caribbean - Den sorte forbandelse