sørøverne er tilbage

5.0
Mange troede at sørøver film genren var sten død. Især efter Renny Harlin filmen "Cutthroat Island" og ikke mindst Lasse Spangs "Jolly Roger" som var direkte pinlig. Men i 2003 er sørøverne vendt tilbage....i stor stil. Filmen handler om sørøverkaptajnen Jack Sparrow (Johnny Depp), der kun har ét mål og ønske. Han vil have sit skib "The Black Pearl" som er blevet stjålet fra ham af hans tidligere styrmand, Barbossa (Geoffrey Rush) tilbage. Også selv om der går rygter om at skibet og dets besætning er forbandede som udødelige genfærd. Piraterne er plagede og på jagt efter at ophæve forbandelsen. Hertil skal de bruge blod fra Turner-slægten og de kidnapper ved en fejl guvernør-datteren Elizabeth (Keira Knightley) i den tro, at hun har hvad de skal bruge. Heldigvis for piraterne er en ægte Turner, våben smeden Will (Orlando Bloom), der er hemmeligt forelsket i sin barndomsveninde, taget ud for at redde hende og i den mission har han allieret sig med Jack Sparrow.
"Pirates" besidder genrens faste ingredienser - fægte dueller, buldrende skibskanoner, skjulte skatte, en smuk kvinde - og ikke mindst humor. For denne film er vanvittig sjov, takket være den altid fremragende Johnny Depp. Depp (eller er det Keith Richards) har et lag af sort øje make-up, sløret tale, excentrisk løse håndled leverer han en parodi på en gammeldags sørøver. Depp bliver bare bedre og bedre. En af mine favorit skuespillere. Men resten af castet gør det også rigtigt godt. Orlando Bloom beviser at han kan spille andet end Legolas, og gør det ganske fint. Keira Knightley er ikke bare smuk, hun er også en talentfuld skuespillere, som bliver en af de helt store stjerner. Og så er der jo Geoffrey Rush, han spiller lige op Depp, og yder her en meget fin og meget morsom præstation. Castingen af Rush og Depp er ret genial. Det er umuligt at se andre end de to, i rollerne som Sparrow og Barbossa. Depp har tilmed udtalt, at han nyd hvert eneste øjeblik af filmen. Og det kan tydeligt ses. I foråret var "Pirates" temmelig undervurderet, og forståeligt nok, når man tænker på de nyere sørøverfilms grumme skæbner. Men denne film har overvundet den forbandelse, som har hvilet på genren. Den har ikke bare indtjent 282 milli $ i USA, den har også - indtil videre - indtjent mere end 200 milli $ worldwide. Eneste film som har indtjent mere end "Pirates" i 2003, er "Finding Nemo" som har inkassere 332 milli....Men det er jo en helt anden historie. Gore Verbinski er i hvert fald inde i en stime, sidste år havde han et hit med "The Ring" og i år med "Pirates"....Lucky guy.

Alt i alt, er " Pirates of the Caribbean" en sand nydelse. Det er helt klart den mest underholdende og spektakulære blockbuster i år. Jeg sad filmen igennem med et smil på læben, og blev helt nostalgisk. Der er noget ægte 80'er action/adventure film over "Pirates" - "Indiana Jones, Nu går den vilde skattejagt, Goonies...osv" Det er svært at forklare...men se den. Det kan være du får den samme følelse. Det håber jeg.
Pirates of the Caribbean - Den sorte forbandelse