ikke vellykket

2.0
De skeptiske tanker startede allerede, da man kunne læse at Sean Connery og Blade-instruktøren Stephen Norrington ikke kunne enes under indspilningerne. Derefter kom anmeldelserne, som pænt sagt ikke var særlig gode. Jeg blev dog positiv overrasket over LXG, i hvert fald et stykke hen ad vejen.

Sean Connery er ved at blive gammel, men gør det alligevel godt i hovedrollen, og frygten for ligegyldighed fra hans side er væk. Han overskygger uden tvivl de andre, knap så erfarne skuespillere. Det er en spændende og anderledes historie (baseret på en tegneserie), som instruktøren ikke udnytter fuldt ud. Meget underligt ville jeg mene, da Blade var fantasifuld og lidt anderledes. At samle en masse personener med være deres egenskaber fra det litteraturens verden er en rigtig god ide, og man kunne have håbet på en slags X-men i 1900-tallet.

Hvad går der så galt? Historiens små finurligheder irriterer grænseløst (kommer fra a til b, men vi ved ikke hvordan) og handlingen er skabelonskåret, det grænser sig til det forudsigelige, og derfor kedelige.

Det hele er ganske vist rigtig flot fotograferet (af danske Dan Lausten) og effekterne er nogenlunde (undtagen ubåden, den er slem), men det er svært at blive imponeret, når det ikke hænger sammen. Filmen er god underholdning, og jeg ville give den 3 stjerner, hvis det ikke var fordi slutningen var så irriterende dårlig. Et klimaks burde være bedre end andre dele af filmen, men det er den ikke her, og man sidder bare og ønsker, man kunne komme igennem alle klicheerne og træde ud af biografen. Med en anden slutning ville filmen sagtens kunne havet sneget op på 3 stjerner.
Det hemmelighedsfulde selskab