flot

4.0
Denne længe ventede film fra en af de største filmskabere nogensinde, Martin Scorsese, både indfrier forventningerne og skuffer. Fotograferingen, musikken (af Howard Shore) og klipningen er imponerende og nærværende, men der var vist heller ingen tvivl om at Scorsese ville give os en helt unik film. Dette er set før, men ikke helt ligesådan, og Scorsese er virkelig en speciel filmmager, som har styr over sit filmhåndværk.

Leonardo DeCaprio spiller udmærket, men er en smule anonym i rollen som den hævnene søn. Han overskygges totalt af den forrygende velspillende Daniel Day-Lewis som skurken. Man kan kun være glad for at Scorsese fik ham overtalt til rollen, og at den ikke gik til Robert De Niro, som ikke rigtig har været på toppen de sidste år. Der er rigtig gode birolleskuespillere, Jim Broadbent er god som snu politiker og der er flere gode præstationer. Desværre er Liam Neeson er ikke meget med, Cameron Diaz er en smule overflødig og det virker ikke som om hun passer ind i denne slags film, og John C. Reilly har en utaknemlig birolle som kæmper og politichef.

Man kan tydelig mærke at dette er et projekt Scorsese holder af og længe ville have lavet. Desværre passer historien ikke som en storfilm, selvom den er uforudsigelig. Jeg havde ikke regnet med at Leonardo og Day-Lewis ville være venner, men troede at det bare ville være en typisk hævnerfilm. Der blev jeg positivt overrasket. Filmens indlendende kamp er utrolig flot lavet, og man sætter forventningerne højt til noget stort. Desværre går filmen kun ned af bakke derfra, historien fænger kun i små passager, og det afsluttende slag er en fæl skuffelse.

Ind imellem får man de overraskende og ubehagelige scener, Scorsese er blevet kendt for. Og de sidste 30 sekunder af filmen viser, at han virkelig er en forrygende og nyskabende instruktør.
Gangs of New York