vigtigt

5.0
En vigtig film fra den kontroversiele Spike Lee, som ikke har fået den opmærksomhed, den fortjener.

Vi starter med at blive chokeret. Billeder af mennesker,der er blevet skudt. Så ved vi hvad vi har i filmen. Lee giver os den meningsløse up-in-your-face vold, som Amerika er præget af. Det er råt, realistisk og skræmmende.

Der er ingen tvivl om Spike Lee's evner som instruktør. Det virker ikke så meget som om han instruerer film, men mere som om han har taget et kamere med på en tur. Han kender miljøerne så godt, at de forekommer fuldstændig realistiske og man føler, at man selv er til stede.

Det bedste ved denne film er skuespillerne. Den datid ukendte Mekhi Phifer spiller som om han lige var blevet hevet ind fra gaden, og gør det forrygende. Alle personer i filmen gør det godt og realistisk, og Spike Lee skal have meget ros for sin karakter-instruktion.

Der er meget mtv-stil over filmen, da man næsten hele tiden hører musik. Dette er med til at give os følelsen af at leve på gaden, da musikken er velvalgt og passer til billedet.

Det hele handler om venskab, hån, oprør, forræderi, osv. Det er ikke nemme emner at arbejde med, men Lee for os til at tro på personerne i filmen, og holder derfor med dem (eller nogle af dem), enten af sympati eller fordi de i bund og grund er gode mennesker.
Clockers