overraskende god

4.0
SPOLIERS

En film, man frygter, der ender i klicheer og tæerkrummende bombastiske frelsescener. Instruktøren har før lavet glatte og overfladiske film som I Seng Med Fjenden og Money Train. Her instruerer han overraskende stilfærdigt og med indsigt.

Vince Vaughn underspiller, og gør det rigtig godt. Hans sammenspil med Anne Heche og den talentfulde Joaquin Phoenix er herligt at se, og han har senere spillet med AH i Psycho og JP i Clay Pidgeon. Joaquin Phoenix er som altid god, men Anne Heche overrasker (i forhold til hendes andre filmroller) og spiller stærkt.

Denne film holder jeg meget af, da den viser, at mennesker ikke er så egoistiske, som man skulle tro. Som dommern i filmen siger: My faith in humanity is half restored. Grunden til den ikke får mere end fire stjerner er, at der måske ikke er nok til en hel film. I de sidste 5 minutter kammer den over, og bliver alt det, den har undgået at være Nemlig en hollywoodpoduktion med store følelsladede scener. Jeg kunne også have ønsket mig lidt flere scener med skuespilleren David Conrad. Filmen er bare lidt for lang.

Ruben holder filmen er en kølig stil med stedvise håndholdt kamera, som viser personernes uro. Musikken af Mark Mancina er urovækkende med den stille guitarspil og fløjte. Desværre kammer han også over i slutningen.

En film, der overrasker positivt ved at have en anderledes historie og holder en tilbageholdt og afkølet stil.
For venskabs skyld