fundamentalt

4.0
Jeg vil starte med at sige, at jeg er en stor fan og nyder af Robert Zemeckis, da jeg mener han er en af de mest begavede og alsidige instruktører fra Hollywood. Ja, jeg synes at han er genial.

Contact er en stille film, der kræver en smule tålmodighed og overvejelse fra publikum. Personligt kan jeg rigtig godt lide denne film, da den stiller spørgsmålstegn ved de forskellige trosretninger, men den giver også håb, for os der tror, at der er mere mellem himmel og jord. Desværre ender filmen med at give et direkte svar på spørgsmålet om Jodie Foster virkelig havde oplevet de ting, og det er lidt surt. Det kunne have været dejlig med en åben slutning, hvor man selv kunne konkludere, hvad man ville.

Jodie Foster er som altid god og specielt velvalgt til denne rolle, da hun giver sine figurer et personligt og troværdigt præg. Her er hun omringet af stjerner som James Woods, Tom Skerrit, William Fichtner, Jake Busey, den altid velspillende David Morse, og selvfølgelig Matthew McConaughey, der spiller godt, men har en lidt flad rolle.

Zemeckis har det med at blive for sentimental, og visse scener i denne film er lidt for meget. Det trækker desværre en del ned på den udmærkede og ret intelligente historie. Et sci-fi drama med en morale og mening. Vi skal helt frem til nu for at finde en lignende film, nemlig Soderberghs Solaris. Effekterne er gode i denne film, og Robert Zemeckis har en særegen og genial visuel sans. Nogle scener i denne film var så flotte og overrumpelende, at jeg var ved at tabe kæbe og mund. Læg specielt mærke til scenen, hvor pigen løber op ad trapperne og henad en gang for at ende i et badeværelse, hvor kameraet snyder ens opfattelse ved at lad det ende ved et spejl. Det kan ikke forklaresm bare se det.

Musikken fra den imponerende Alan Silvestri er rigtig god, men minder til tider for meget om hans eget musik fra Forest Gump. Spændingen i filmen er overraskende intens og oftes uden musik. Grunden til at det må nøjes med 4 stjerner er, at den er lidt for lang, lidt for sentimental og rørte mig ikke rigtig på et personligt plan. Zemeckis næste film var den uhyggelige Bag Facaden og den formiddable og skamfuldt oversete Cast Away.
Contact