Syret Science fiction!

4.0
De fleste Lynch film er i det hele taget ret "syret", og Dune er ingen undtagelse. Men det burde ikke trække filmen ned, for er science ficktion begrebet ikke en ret syret størelse, eftersom det jo handler om fremtiden, og det her tilfælde, en hel anden planet?

Der er helt klart mange metaforer i den, og den er fyldt med mystik og billedesprog, og hvis man ikke er til den genre film, bør man slet ikke se den. Jeg er selv kæmpe Lynch-fan, men indrømmer dog, at Dune ikke er blandt de bedste, men der er vidst stadig ingen grund til at den skal lige på 63% og dermed fremstå som en lortefilm.

Der er meget rigtigt i Claus indlæg, men hvis man synes filmen er dybt mærkelig og uforstålig, forstår jeg ikke hvorfor man ikke bør se den flere gange...

Til "Da Stud" så husk at når vi snakker film eller kunst i det hele taget, findes ordet UNDERLIG ikke! Ingen laver underlige film som alle andre intet forstår af, selv ikke Lynch. De udfordrer publikummet, og får dem til at stille spørgsmål. Derefter er det op til en selv, om man vil søge dybere ind i filmen og prøve at finde svarene, eller bare liste filmen som mærkeligt/uforståligt lort, som man intet fatter af, og derfor bare ikke bryder sig om.

Vi er nogle der elsker det, men hvis film bare er underholdning og sjov for en, er der bestemt ingen grund til at bruge tid på en film som Dune.
Dune - Ørkenplaneten