Attention know!

6.0
Det står klart for mig når jeg læser diverse "anmeldelser" herinde, at omtrent ingen har i virkeligheden forstået Matrix fuldstændigt. Dertil skal jeg dog sige, at jeg er fanatisk fan af Matrix og har i adskillige måneder studeret fænomenet i dybden, og har derfor en viden og forståelse de fleste herinde tydeligvis er foruden. Jeg skriver dette - ikke for at hovere - men for at gøre min kompetence klar for alle.

Som sagt, manglende viden og forståelse er det klare indtryk jeg får når jeg læser "anmeldelserne" herinde.
Et meget simpelt og tydeligt eksempel på dette er den person, der skriver at Oraklet i dialogen med Neo nævner vampyrere - hvilket hun også gør, men at disse ikke fremkommer i filmen - hvilket de gør! Persephone fortæller om to herrer, som (der iøvrigt sidder og ser en vampyr film) arbejder for hendes mand og at de er "NÆSTEN UMULIGE AT UDRYDDE", hvorefter hun skyder den ene med en sølvkugle. Det burde være indelysende for enhver at det er vampyrere der her er tale om.

Dialogen mellem Arkitekten og Neo kommer flere også ind på, og nogle beskriver denne som overflødig og usammenhængende. Til det må jeg kraftigt protestere! Dialogen er ganske simpelt uundværelig da den giver indsigt i bla. Matrix systemets opbygning, fortid og funktionen af både Oraklet og Neo. Dialogen er bestemt ikke usammenhængende blot meget kompleks, hvorfor de fleste - forståeligt nok, ikke forstår den.

Ydermere nævner nogle at personerne - specielt Neo, ikke har udviklet sig siden etteren, og at Keanu Revees' præstation som skuespiller er dårlig, med særlig henblik på den kolde mine og de manglende reaktioner. Personen Neo har udviklet sig utrolig meget siden etteren - han står med høje forventninger og et kæmpe ansvar på skuldrene, hvilket har "modnet" ham og gjordt ham mere ansvarlig og dybt proffesionel - derfor den kolde mine.

Listen af misforståelser og fejltolkninger er lang, så jeg vil holde her. Men jeg vil sætte pris på alle eventuelle kommentarer, spørgsmål eller andet - gerne via e-mail (Martin_pec@hotmail.com)!

"I can only show you the door, you're the one who has to walk through it!"
The Matrix Reloaded